Asbestattest Niel

Asbestattest Niel: Ontdek de Verborgen Risico's in uw Woning

Een asbestinventaris of asbestattest is van essentieel belang indien u van plan bent om uw huis of appartement in Niel te verkopen. Sinds 23 november 2022 is het namelijk een wettelijke verplichting bij de overdracht van een pand (bij het tekenen van een compromis). Reden dus om volledig in orde te zijn en de verborgen risico's van uw woning kenbaar te maken voor uw koper, huurder of voor uzelf.

Een asbestattest is een document dat een overzicht biedt van:

  • de identificatie waar asbest aanwezig is
  • de beschrijving van de asbestmaterialen
  • in welke staat deze asbestmaterialen zich bevinden
  • een risicobeoordeling
  • aanbevelingen voor beheer of verwijdering
  • ...

Dit document is meestal 5 of 10 jaar geldig en wordt opgesteld via niet-destructief onderzoek door een asbestdeskundige, waarbij geen sloopwerkzaamheden plaatsvinden in uw woning te Niel.

asbestattest Niel
asbestattest Niel

Professioneel advies en jaren ervaring in de bouw

Het kankerverwekkende asbest werd decennialang op grote schaal toegepast en gebruikt in de bouw. Tijd om dit kankerbeest definitief aan te pakken en te beheersen of te verwijderen. Het is dus in eerste instantie belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de verborgen risico's met een deskundig asbestattest Niel.

Tessa Van houcke van Tessadvies heeft haar sporen verdiend in de wereld van vastgoed en in de bouw en renovatie. Door te kiezen voor Tessa Van houcke als erkend asbestdeskundige, bent u verzekerd van professioneel advies en een persoonlijke aanpak.

Asbestattest Niel nodig?

Vraag je asbestattest Niel nu aan bij Tessadvies. Tessa helpt u graag verder.