Asbestattest Bornem

Een asbestattest Bornem nodig?

Bent u van plan om uw huis of appartement in de regio Bornem te verkopen? Dan is een asbestattest vereist, zowel bij de verkoop als bij de schenking van een woning die vóór 2001 is gebouwd en een oppervlakte heeft van meer dan twintig vierkante meter. Bij erfenissen is zo'n attest momenteel niet nodig.

Een asbestattest wordt opgesteld na een grondig onderzoek naar de aanwezigheid van asbest. Het geeft duidelijk weer of er asbesthoudende materialen in het gebouw zijn verwerkt, waar die zich bevinden en wat de huidige staat van het asbest is.

Asbest werd tot 1993 op dagelijkse basis gebruikt in de bouw en afwerking van woningen. Het inademen van losse asbestvezels uit beschadigde materialen is zeer schadelijk voor de gezondheid en kan kanker veroorzaken.

Het is dus belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over het verkrijgen van een asbestattest Bornem. Tessadvies helpt u hier graag mee verder.

asbestattest Bornem
asbestattest Bornem

Wat is de geldigheidsduur van een asbestattest?

Een asbestattest Bornem voor je woning blijft maximaal 10 jaar geldig. In gevallen waar zware asbesttoepassingen met een hoog risico aanwezig zijn, wordt de geldigheid verkort tot 5 jaar. Er bestaan zowel niet-destructieve als destructieve asbestattesten.

Een niet-destructief asbestattest is een grondige inspectie van een woning om asbestbronnen te identificeren zonder structurele schade te veroorzaken. Het benoemt risicovolle asbestmaterialen die in het dagelijks gebruik van het gebouw een bedreiging kunnen vormen. Deze methode vermijdt schade aan wanden en vloeren, waardoor een veilige inventarisatie mogelijk is zonder de integriteit van het pand in gevaar te brengen.

Een destructief asbestattest omvat het selectief verwijderen van materialen om ingesloten asbest op te sporen, vaak nodig bij renovaties of sloopwerkzaamheden. Het maakt veilige asbestverwijdering mogelijk voordat verdere werkzaamheden plaatsvinden. Voor uw asbestattest Bornem één adres: Tessadvies te Puurs-Sint-Amands!

Asbestattest Bornem nodig?

Om Vlaanderen, Antwerpen en dus ook Bornem tegen 2040 asbestveilig te maken, moet alle asbest in slechte staat in woningen verwijderd worden. Daarom heb je sinds 23 november 2022 een asbestattest nodig bij de overdracht van een woning die gebouwd is voor 2001.

Of u nu gaat renoveren, verkopen of gewoon gemoedsrust wilt, wij zorgen voor een nauwkeurige analyse en aanbevelingen voor een veilige asbestbeheersing. Vraag je asbestattest Bornem nu aan bij Tessadvies. We bezorgen je graag een vrijblijvende offerte op maat. We helpen u graag verder bij het waarborgen van een gezonde leefomgeving.

asbestattest Bornem